Uppskriftir

                                                                 Sùltaðar Røtur
Til 1 kg av reinsaðum rótum

1 l av vatn
½ l av ediki
4-5 pettir av heilum ingifer
1 kg av sukri
Røturnar vera vaskaðar,flustar, skornar í flísar og settar á blot í vatninum, etikinum og ingiferinum.Soreiðis skulu tær standa eitt samdøgur.
Síðani verða tær í 1 tíma kókaðar saman við sukrinum í heltini av sama laka, sum tær hava staði í.
koyr tær í krukkur við loki á.
Súltaðar røtur smakka væl uppá livurpostei, skinsakjøt og annað


--> Hjemmelavet rødkål:2 kg rødkål (et halvt stort rødkål, eller 1 lille)
½ liter lagereddike
½-1 spsk salt (smag til)
350 g sukker
3 dl sød ribssaft (laver du den ikke selv, så kan man købe det i velassorterede supermarkeder)
Atamon til rødkålen, og til at skylle glassene i.
Fjern de yderske blade fra rødkålen. Snit rødkålen fint, og put den i en stor gryde. (Hvis du laver dobbeltportion, så tjek lige om du har en gryde som er stor nok til rødkålen, det fylder en del, når det bliver snittet. Du kan snitte rødkålen som du vil. Jeg foretrækker tynde strimler, andre hakker det helt i smadder, så man får en konsistens som ligner købt rødkål.)
Hæld eddiken over, og lad det simre en times tid.
Herefter smages til med saft, salt og sukker. Put det meste i af hvert, og smag så til, hvis det er for syrligt endnu, eller der mangler salt. Brug en grydeske til at dække det meste af rødkålen, og lad det så koge videre 20-30 minutter, alt efter hvor mør du foretrækker kålen.
Tilsæt 1 spsk flydende atamon til rødkålen, rør rundt, og øs så rødkålen op i atamonskyllede syltetøjsglas. Her kan man bruge en pasta”gaffel”, og så hælde lagen over, så alt rødkål er dækket til sidst.
Skru lågene på glassene imens de stadig er brandvarme, så der dannes undertryk i dem, når rødkålen bliver kold.
Opbevares køligt og mørkt.

Vaflur
150 g margarin
300 g sukur
5 egg
3tsk bakipulvur
2tsk vaniljisukur
500 g mjøl
2dl mjólk



Fastalavintsbollar










Ingen kommentarer:

Send en kommentar